Additive manufacturing nabewerken

 

Stralen biedt een grote diversiteit aan nabewerkingen binnen de 3d print industrie. De meer dan 75 jaar ervaring van Guyson garandeert de hoogste efficiëntie, betrouwbaarheid en kwaliteit voor de straalcabines. De Formula Serie en Euroblast Serie worden binnen de Rapid Prototyping industrie en Additive Manufacturing sector gebruikt om veel materialen af te werken. Zo kan door middel van stralen een gladde afwerking geven worden aan 3D geprinte delen.

3d print stralen

3d print gestraald

Additive manufacturing nabewerken

3d print stralen

Een 3d geprint product stralen?

U kunt door middel van stralen een product binnen de additive manufacturing nabewerken. Door middel van perslucht worden bijvoorbeeld glasparels of glasgranulaat tegen het werkstuk gestraald. Door het stralen verdwijnen bijvoorbeeld de glans en de laaglijnen op een 3d geprint onderdeel.  De straalmiddel keuze is afhankelijk van het materiaal van het werkstuk en de soort afwerking.

Enkele voorbeelden van materialen die nabewerkt kunnen worden zijn:
aluminium, keramiek, koolstofvezel, kunststof, nylon en titanium.

De straaltechniek wordt onder andere gebruikt voor de volgende toepassingen:
– Verwijderen van strepen en lijnen;
– Verwijderen van poeder en ondersteuningsmateriaal;
– Ruwheid aanbrengen voor verlijmen of spuiten;
– Ruwheid aanbrengen voor medische doeleinden;
– Een finish geven voor een betere uitstraling;

Heeft u vragen over een Euroblast straalcabines of wilt u advies over welk straalsysteem het meest geschikt voor u is? Bel ons dan gerust, dit kan op +31 (0)252 797 935. U kunt ook contact opnemen via de mail, meer informatie vindt u op onze contactpagina.