Injectie straalcabine, de Formula Serie

Een injectie straalcabine van de is ideaal voor licht tot middelzwaar industrieel gebruik. In deze straalkast met het venturi principe kan met alle straalmiddelen gestraald worden.

Wat is een injectie/venturi straalsysteem?

Injectie straalcabine straalpistool
Het injector systeem of ook wel venturi systeem genoemd, werkt door middel van vacuüm en  heeft twee slangen. Door de eerste slang (zie foto, blauw) wordt perslucht geblazen, hierdoor ontstaat er een vacuüm in het straalpistool, via de tweede slang (zie foto, zwart) wordt het straalmiddel aangezogen. Dankzij de instelbare media hopper onderaan de straalcabine, kan er in de injectie straalkast met alle straalmiddelen gestraald worden. Hierbij kunt u denken aan zowel glasparelen als gritstralen.

Bent u opzoek naar een straalcabine met een drukstraalsysteem, kijk dan bij de Euroblast straalcabines.

Welke stofafzuiging is geschikt voor mijn injectie straalcabine?

Een complete injectie straalcabine of straalkast bestaat uit drie essentiële onderdelen. De straalcabine, het straalsysteem en de stofafzuiging. Voor een optimaal resultaat moeten de drie facetten op elkaar afgesteld zijn. De grootte van de injectie straalcabine, luchtinvoer van het straalpistool en de regelmaat van gebruik hebben invloed op de type afzuiging. Omdat de afzuigingskracht instelbaar is kan deze specifiek worden afgesteld op het gebruikte straalmiddel. De F21 stofafzuiger is geschikt voor alle Formula straalcabines. Mocht u meer dan 2 uur per dag stralen dan adviseren wij de F41 deze afzuiginstallatie heeft het dubbele filteroppervlak van de F21. Alle specificaties van de afzuiging treft u aan in onderstaande link.

Stofafzuiging F21 / F41.pdf

injectie straalcabine pencil blaster

Hoe straal ik moeilijk bereikbare plaatsen?

De optionele Pencil Blaster kan geleverd worden met elke injectie straalcabine, dit geeft de mogelijkheid om zeer precies en gericht te stralen, met behulp van de zeer nauwkeurige straalnozzle.

 

 

Formula SerieInterne dimensies straalcabine
ModelBreedte (mm)Diepte (mm)Hoogte (mm)
Formula 1200600460495
Formula 1400815560591
Formula 16001070760770

 

Bent u opzoek naar een straalcabine met een drukvatsysteem, intern draaiplateau en of grotere interne dimensies. Kijk dan naar de Euroblast straalcabines.

Heeft u vragen over een straalcabines of wilt u advies over welk straalsysteem het meest geschikt voor u is? Bel ons dan gerust, dit kan op +31 (0)252 797 935. U kunt ook contact opnemen via de mail, meer informatie vindt u op onze contactpagina.