Voedingsindustrie

De voedingsindustrie is zeer divers en dynamisch. Schoonmaak is binnen de voedingsindustrie van groot belang en staat hoog in het vaandel. De meest voorkomende vervuilingen zijn: olie en vetten, bakaanslag, koolstofresten, kalkaanslag en eiwitresten. Veel voedselverwerkingsbedrijven werken continue door en de betrouwbaarheid van alle apparatuur is daarom van groot belang. Natuurlijk is de voedselveiligheid ook van belang binnen deze branche. Zowel droogijs stralen als soda stralen zijn voedsel veilige straalmethoden. Enkele voorbeelden van te reinigen objecten waarvoor onze apparatuur al reeds wordt gebruikt zijn: bakplaten, productielijnen, lopende banden, koeltorens, airco-units, verpakkingsmachines, kabelgoten en schakelkasten.

TOEPASSINGEN

DROOGIJSSTRALEN

SODASTRALEN

STRAALCABINES

ULTRASOON

VOORDELEN

Geen bijkomend afval

Droog reinigingsproces

Geen schade aan oppervlakte

Milieuvriendelijk

Overal toepasbaar

Soda oplosbaar in water

Binnen/buiten de straalcabine

Geen schade aan oppervlakte

Milieuvriendelijk

Straalmiddel lang houdbaar

Geschikt voor alle straalmiddelen

Snel toepasbaar

Ergonomische straalcabines

Venturi of drukvat straalsysteem

Weinig manueel werk

Geschikt voor complexe vormen

Eenvoudig aan/uit

Reinigingstijd instelbaar

Productielijnen

Bakplaten

Snijmessen

Transportbanden, ketttingen

Schakelkasten en bekabeling

Kalkaanslag

Ra waarde RVS volgens regelgeving

Vinkje

Vinkje

Vinkje

Vinkje

Vinkje

Vinkje

X-symbool

Vinkje Naspoelen na reiniging

Vinkje

Vinkje

Vinkje Naspoelen na reiniging

X-symbool

Vinkje Naspoelen na reiniging

X-symbool

X-symbool

X-symbool

X-symbool

X-symbool

X-symbool

X-symbool

Vinkje

X-symbool

Vinkje

Vinkje Indien demontabel

Vinkje Indien demontabel

Vinkje Indien demontabel

Vinkje Losse onderdelen

X-symbool

RVS wordt gereinigd door middel van sodastralen, de oppervlakte beschadigd niet. Het straalmiddel is eenvoudig na reiniging weg te spoelen, omdat dit volledig oplosbaar is in water.

Met behulp van de IC 310S droogijs straalmachine worden de gaspitten van een gasfornuis schoon gestraald. Droogijsstralen beschadigd de ondergrond niet.

Met de IC 310S droogijs straalmachine wordt er een zeer fijn droogijs granulaat tegen de oppervlakte gestraald. Hierdoor kunnen de elektrokabel schoon gestraald worden zonder deze te beschadigen.

Een belangrijk aspect binnen de voedingsindustrie is voedselveiligheid. Binnen ons productgamma beschikken wij over diverse voedselveilige/food grade straal en reinigingstechnieken. Een voorbeeld hiervan is droogijsstralen, de Nederlandse overheid heeft voor dit jaar droogijsstralen in de milieusubsidieregeling opgenomen vanwege het milieuvriendelijke aspect. Kort gezegd levert dit voor u een besparing van ongeveer 30% op. Deze besparing is op de gehele investering, graag informeren wij u over de mogelijkheden. Heeft u vragen over welke techniek het meest geschikt is voor u of wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen?

Wij staan u graag persoonlijk te woord voor een passend advies +31(0)252 – 797 935.