Droogijsstralen – hoe werkt dit?

Droogijsstralen is het stralen met gecomprimeerde CO2 (koolstofdioxide). Stralen met droogijs wordt ook wel koudijsstralen genoemd. Door middel van perslucht worden de droogijs korrels tegen de oppervlakte gestraald. Als de droogijs korrel de oppervlakte raakt veranderd deze weer in CO2 gas. De vervuiling wordt los geslagen terwijl de oppervlakte onbeschadigd blijft.

 

 

De drie fasen van droogijsstralen:

 1. Inslageffect:

  Droogijs korrels worden tegen de oppervlakte gestraald. Er ontstaat een grote kinetische energieoverdracht op de oppervlakte.

 2. Thermoshock:

  Door het temperatuurverschil tussen de oppervlakte en de droogijs korrels (-80°C) ontstaan er micro scheurtjes in de vervuiling. Waardoor de vervuiling bros wordt en komt los komt.

 3. Micro-explosie:

  Ten slotte raken de droogijs korrels de oppervlakte en worden deze weer CO2-gas. Als gevolg van de inslag ontstaat er een volume vergroting van 800 keer. De vervuiling wordt daarom los geslagen van de oppervlakte.

 

 

 

 

 

Wat voor apparatuur is nodig om te droogijsstralen?

Het droogijs straalmiddel is een eenmalig straalmiddel, daarom is nauwkeurig instelbare apparatuur aan te raden. De IC-110 & IC-310 straalmachines zijn digitaal instelbaar  en beschikken over het gepatenteerde droogijs doseer systeem. Dankzij het gepatenteerde droogijs doseer systeem kan de droogijs korrel direct in de luchtstroom worden geïnjecteerd. Door de directe injectie wordt er minder perslucht verbruikt. Tevens kunt u op deze modellen het droogijs verbruik en de straaldruk nauwkeurig instellen.  Alle  straalmachines zijn voorzien van een ergonomisch straalpistool voor optimale flexibiliteit voor de operator.

 

 • IC-022: Kleine droogijs straalmachine met zeer laag perslucht verbruik.
 • IC-110: Compacte droogijs straalmachine (1/2″ intern leiding systeem )
 • IC-310: Professionele droogijs straalmachine met interne droogijs vermaler, geschikt voor alle toepassingen (3/4″ intern leiding systeem)
 

 

Vragen over droogijsstralen?

Heeft u vragen over de onze droogijs straalmachine? Of wilt u advies over welk straalsysteem het meest geschikt voor u is? Bel ons dan gerust, dit kan op +31 (0)252 797 935. U kunt ook contact opnemen via de mail, meer informatie vindt u op onze contactpagina.